Imam samo 34 godina, ali sam već izabrao svoju posljednju kravatu. To je ona koju ću nositi na svom sprovodu, za nekoliko mjeseci. Možda neće odgovarati mom odijelu, ali mislim da je savršena za tu prigodu.

Dijagnoza raka je došla prekasno da mi pruži i najmanju nadu za dug život, ali sam shvatio da je najvažnija stvar kod smrti osigurati da, svojim doprinosima, napustiš ovaj svijet malo boljim nego što je bio. Način na koji sam živio svoj život do sada, moje postojanje ili točnije gubitak istoga, neće biti važno, jer sam živio bez da sam uradio išta dojmljivo.

[do_widget id=text-45 title=false]

Toliko je stvari znalo zaokupljati moj um. Međutim, kada sam saznao koliko mi je vremena ostalo, postalo mi je jasno što je doista važno. Dakle, pišem vam iz sebičnog razloga. Želim dati smisao svom životu dijeleći s vama ono što sam spoznao:

Nemojte gubiti vrijeme na posao u kojem ne uživate. Očito je da se ne može uspjeti u nečemu što vam se ne sviđa. Strpljenje, strast i predanost lako dolaze samo ako volite ono što radite.

Glupo je bojati tuđih mišljenja. Strah slabi i paralizira vas. Ako mu pustiš, može sve više rasti iz dana u dan sve dok se potpuno ne izgubite i od vas ostane samo vaša ljuska. Slušajte svoj unutarnji glas i slijedite ga. Neki ljudi to mogu nazvati ludim, ali ima onih koji će misliti da ste legenda.

Preuzmite kontrolu nad svojim životom i punu odgovornost za stvari koje vam se događaju. Ograničite loše navike i pokušajte živjeti zdraviji život. Pronađite sport koji vas čini sretnim. Najviše od svega, ne odugovlačite. Neka vaš život bude oblikovan odlukama koje ste napravili, a ne onima koje niste.

Cijenite ljude oko sebe. Vaši prijatelji i rodbina će uvijek biti beskonačan izvor snage i ljubavi. To je razlog zašto ih ne biste trebali uzeti zdravo za gotovo. Teško mi je u potpunosti izraziti svoje osjećaje o važnosti ove jednostavne spoznaje, ali nadam se da ćete saslušati nekoga tko je iskusio koliko je vrijeme vrijedno.

Nisam uzrujan, jer sam shvatio da posljednji dani mog života dobijaju smisao. Ja samo žalim što neću biti u mogućnosti vidjeti puno cool stvari koje se trebaju dogoditi (kao što je skoro stvaranje AI…). Također se nadam da će se rat u Siriji i Ukrajini uskoro završiti.

Toliko brinemo o zdravlju i potrebama svog tijela, da ne primjećujemo da tijelo nije ništa više od kutije – sredstvo za isporuku naše osobnosti, misli, uvjerenja i namjera u ovaj svijet. Ako ne postoji ništa u ovoj kutiji što može promijeniti svijet, onda i ne smeta ako nestane. Vjerujem da svi imamo potencijal, ali je također potrebno puno hrabrosti da bismo ga ostvarili.

Možete plutati kroz život ispunjen okolnostima, propuštati dan za danom, sat za satom. Ili se možete boriti za ono u što vjerujete i napisati veliku priču svog života. Nadam se da ćete napraviti pravi izbor.

Ostavite trag na ovom svijetu. Živite smislen život, bez obzira što to za vas značilo. Krećite se prema tome. Mjesto koje napuštamo je prekrasno igralište, u kojem je sve moguće. Ipak, mi nismo ovdje zauvijek. Naš život je kratka iskra na ovom prekrasnom malom planetu koji plovi nevjerojatnom brzinom u beskrajne tame nepoznatog svemira. Dakle, uživajte svoje vrijeme ovdje sa strašću. Nek’ bude zanimljivo. Nek’ se računa!

Hvala vam!

Izvor: lessonslearnedinlife.com

[su_divider top=”no” size=”0″ margin=”10″]

[do_widget id=text-50 title=false]