Kreditne kartice, koje su u jednom smislu samo mali komadići plastike, imaju moć tisuća dolara. Sve što trebate da biste nešto kupili je da pokažete svoju karticu. U jednu ruku, kreditne kartice olakšavaju kupovinu, ali s druge strane također su jedan od najvećih izvora patnje u društvu. Jer kad imate tu karticu, postajete opčinjeni osjećajem moći i bogatstva. Počnete razmišljati, “Sada mogu kupiti bilo što. Mogu učiniti što god želim. Mogu putovati gdje god poželim.” Problem nastaje kad to stvarno i učinite…

Ali, onda, mjesec dana kasnije, stiže račun. Taj račun ne možete platiti tom plastičnom karticom. Morate ići teško raditi. Ponekad vidim ljude koji rade dva ili tri posla kako bi vratili dug koji su napravili hirovitim korištenjem kreditne kartice. Poznajem osobu koja se puno zadužila prije nekih deset godina. Već deset godina, ova jadna duša radi kao rob kako bi otplatila taj dug, a nije još ni blizu.

Ovaj komadić plastike je težak svega nekoliko grama, ali kada ga počnete koristiti, rezultat je ogromna težina tereta dugova i tjeskobe koji se obruše na vaš život.

Moć donosi odgovornost. Što je veća moć u vašim rukama, to je veća i odgovornost. Pokušajte razumjeti moć ovog malog komadića plastike koji je ujedno i simbolika za mnoge stvari u ovom svijetu i djelujte odgovorno umjesto da vas zanesu ova i njoj slične iluzorne ljudske tvorevine.